Exclusief, betoverend en onvergetelijk!

De mergelgroeve “La Caverne” is vandaag de dag in gebruik als feestzaal en biedt gasten een uniek en magisch decor. Verlicht door honderden fonkelende kaarsen, die u begeleiden door het labyrint aan mysterieuze gangen, voorzien van een traditionele open haard en authentieke kroonluchters door het gehele grottenstelsel.  

Een grot met geschiedenis

De rijke geschiedenis van deze grot brengt ons naar de Franse tijd aan het einde van de 18e eeuw waar in deze grot een schuilkapel is gevestigd. In 1797 werden de priesters gedwongen een eed van haat aan het koningschap af te leggen. Veel priesters weigerden dit en werden daarom door de revolutionairen vervolgd. Uit angst voor deze ontwikkelingen werden geheime kerkdiensten georganiseerd in grotten zoals La Caverne. In de grot zijn nog schilderingen te zien die herinneren aan deze schuilkerk. Vanaf 1925 is de grot gebruikt om o.a. toneelvoorstellingen bij carbidlicht op te voeren. Daarnaast werden er in de tijd van de Eerste Wereldoorlog Belgische vluchtelingen ondergebracht.

Van 100 tot 1000 gasten

Anno 2021 is de exploitatie van de grotten overgenomen door de Van Melick Groep. Ook u kunt zich onderdompelen in de anonimiteit en geborgenheid van deze groeve. De grotten zijn zeer geschikt voor diverse evenementen en feesten vanaf 100 gasten en heeft een totale capaciteit van 1000 gasten. Denk hierbij aan familie- en bedrijfsfeesten, huwelijken en productpresentaties. “La Caverne” is exclusief af te huren.

Met mooi weer kunt u gebruik maken van de buitenruimte, voorzien van feestelijke verlichting, vuurkorven en groot spandoek.

Zaalcapaciteit

Totale capaciteit : receptie/feestavond 1000 personen.

Vesta

Receptie 350 personen

Sit-down 180 personen

Bacchus

Receptie 250 personen

Sit-down 180 personen

Minerva

Receptie 180 personen

Sit-down 120 personen

Unieke beleving

Bij het openen van alle schuifwanden kunnen en mogen wij 1000 gasten verzorgen. Het hele stelsel is voorzien van diverse inkepingen en knusse nisjes. Geniet samen met uw gasten van deze unieke beleving en het aanbod van diverse smakelijke gerechten verkrijgbaar bij onze foodstands. Een fris getapt biertje is verkrijgbaar bij de bar. Tevens wordt er op basis van ‘self-service’ op diverse plaatsen dranken gepresenteerd, zodat uw gasten niets te kort komen.

“La Caverne” zal u en uw gasten betoveren; een onvergetelijke herinnering die u voor altijd zult koesteren.